perjantai 16. syyskuuta 2016

Tämä matka ja syksy

No niin, syksy siis kierähti eteen, syksyn monet työt, hengenpitimet. Haluan säilyttää aina illuusion kiireettömyydestä. Ja mielikuvitusta saa sen ylläpitämiseen käyttää.

Jotkut asiat pysyvät. Aloitin taas runopiirin matka-teemalla ja sain kaivaa esiin kuluneen, hajalle luetun Mannerin punamustan kirjan. Miten voi yhteen kirjaan kasautua niin paljon muistia. Omaa ja jaettua. Olin samaan aikaan monessa ajassa, siinä Omnian uudenkarheassa luokassa ja kivikkoisella merenrannalla kahdeksantoistavuotiaana, kun luin ääneen pitkän aloitusrunon Tämä matka.
"Kulkea yli vaihtelevien äärten, / mustien vesien, hauraiden porraspuiden,/ läpäistä murtuvat solat, vuorten hitaat viivat, / vyörymät, lumiset pilvet, löytää valitut kivet …"

Joka tunti tuon porukalle oman kirjoittamisen sytykkeeksi myös uusia runokirjoja, muutaman vuoden sisällä ilmestyneitä. Nyt on käsillä Harri Nordellin juuri ilmestynyt Hajo. "Kulkea/ yön pohjaa // kulkea/ sähähdellen// villissä/ ruohokirjoituksessa"

Kirjoitan tänä syksynä tiiviisti muuta. Blogi on vähemmällä huomiolla jonkin aikaa.

Mutta kirjoja voi minulta edelleen tilata sähköpostilla, myyn edullisesti paitsi useita kuvakirjojani, myös Syntysanoja ja runokokoelmia Yhtä juhlaa (enää pari jäljellä) ja Tässä on valo. Näitä kirjoja ei enää taida kaupoista saada. (Sähköpostiosoitteeni: etunimi.sukunimi at saunalahti piste fi )

Satoisaa & hyvää syksyä, lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastakaikuja